Positief schrijven verleidt uw klanten

Klantgericht zijn aan de telefoon of aan het onthaal, daar houden de meeste ondernemers zich aan. Maar ook in e-mails, brieven, op websites of andere media is klantgericht zijn belangrijk. Hoe doet u dat? Door positief te schrijven! Breng dus geen negatieve boodschap over aan uw lezers, prospecten of klanten. Bij positief schrijven zet u een negatieve boodschap om in een positieve. Positief schrijven voorkomt dat uw lezer, prospect of klant u links laat liggen. Laat mij dat verduidelijken met twee simpele voorbeelden:

Eerste voorbeeld:

Negatief geschreven: ‘Als u het factuurnummer bij de betaling niet aangeeft, kan de betaling niet in behandeling worden genomen.’

Deze maak je als volgt positief:

‘Als u het factuurnummer vermeldt, kunnen wij uw betaling verwerken.’

Tweede voorbeeld:

Negatief geschreven: ‘Wij zijn tussen de middag gesloten’.

Dat wordt positief: ‘Wij helpen u graag tussen 8 en 12 uur en van 13 tot 17 uur.’

Door continu positief te schrijven, maakt u een positieve indruk op uw lezer, prospect of klant. Het is een subtiele manier om uw teksten klantgericht én commerciëler te maken. U verleidt uw klanten! De techniek is heel eenvoudig, want tegenover elke ‘neen’ staat een ‘ja’!

Laat mij dat nogmaals verduidelijken met nog eens twee voorbeelden:

Van niet naar wel:

Negatief: ‘Als u niet op tijd reageert, kan ik uw wensen niet meenemen in de bestelling’.

Positief: ‘Reageer vandaag vóór 13 uur, dan neem ik uw wensen mee in de bestelling’.

Van ‘na’ naar ‘voor’:

Negatief: ‘Als u uw bestelling na 20 uur plaatst, wordt deze pas de volgende dag aan u verzonden’.

Positief: ‘Vóór 20 uur besteld? Morgen al in huis!’

Reken maar dat dit veel mensen over de streep trekt om snel nog vandaag te bestellen!  Hebt u de techniek van positief schrijven eenmaal door, dan kunt u ze altijd en overal toepassen. Of u laat uw positieve teksten verzorgen door een professionele copywriter.

Voor uw printed, uw online én uw sociale media bezorgt DeSchrijfwerkerij.be u de juiste inhoud. Vraag hier vrijblijvend uw offerte.

Laat een reactie achter